Historien

Norgesmester i fiber

Mengden datatrafikk sprenger nye grenser hver dag, og med fiber sikrer vi oss morgendagens motorvei for kommunikasjon. Altibox-partnerskapet har over ti års erfaring som Norges ledende innen fiberteknologi, og ingen andre kan måle seg med oss når det kommer til fart og kapasitet.

Først i Norge

Altibox var først i Norge med å tilby fiberbredbånd til privatmarkedet. I 2002 satte vi oss et mål om å ha 28.000 fiberkunder innen 2017. I 2015 passerte vi imidlertid  400.000 oppkoblede kunder. Ifølge det uavhengige analysebyrået EPSI har vi de seks siste årene hatt de mest fornøyde og lojale kundene innen både digital-tv og bredbånd. Våre produkter har flere ganger blitt kåret til «best i test» av norsk presse, og i februar 2012 utropte organisasjonen Fiber-to-the-home Europe Altibox til Europas beste fiberoperatør. Vi satset riktig i 2002, og har siden da holdt oss til prinsippet om at alle våre kunder skal ha sin egen fiberkabel helt inn i veggen. Dette for at kundene til skal være helt sikre på at de har mer enn nok båndbredde til å møte både dagens og morgendagens behov.

Gode produkter og lokal tilstedeværelse

Tre kriterier har vært avgjørende for at vi har lykkes med vår fibersatsing: Å bygge infrastruktur, å kunne håndtere et stort kundevolum og å utvikle kvalitetsprodukter innen telekommunikasjon. Våre lokale tilbydere, mange av dem kraftselskaper, har flere tiårs erfaring med å bygge infrastruktur og har solide rutiner på håndtering av store kundemasser. Det gjør at vi har en sterk lokal tilstedeværelse på mange steder i Norge. .

Standard opp- og nedlastingshastighet var 4 megabit per sekund (Mbps) i 2004. I 2016 var du som kunde sikret 40 Mbps både opp og ned. Allerede i 2005 lanserte vi filmleie på dekoderen vår, og to år senere ga vi kundene hjemmesentral med innebygget trådløs router. I 2008 kunne du spole tilbake og ta opp programmer med vår PVR-dekoder, og vår unike og komplette fotballpakke bidro til å revolusjonere de fotballfrelste sin tv-hverdag i 2009. I 2011 var vi den første i Norge til å lansere en pakke med de mest kjære lineære tv-kanaler på smarttelefon,nettbrett og datamaskin via Altibox TV Overalt. I 2014 var de fleste tv-kanalene i appen - med mulighet til å spole tre timer tilbake idet du logger på. Samme år kom også muligheten til å leie film via appen - overalt i hele Norge. Året etter fikk kundene også muligheten til å kjøpe og laste ned filmene på mobil og nettbrett.

Samfunnsbyggeren

I tillegg til å levere framtidsrettede tv-, IP-telefoni- og internettprodukter over fiberkabelen, setter Altibox også betydelige spor i samfunnet. Vi spiller en viktig rolle i utviklingen av velferdsteknologien som skal hjelpe eldre og mennesker med spesielle behov til å bli hjemme lengre. Altibox og våre leverandører sponser et bredt utvalg av organisasjoner og aktiviteter som utvikler morgendagens norske talenter.

I løpet av de siste fem-seks tiårene har klesforbruket for den gjennomsnittlige nordmann økt med 80 prosent. Til sammenligning ble trafikken i kjernenettet vårt tredoblet fra 2013 til 2015. Justert for kundevekst utgjør økningen utrolige 250 prosent i båndbreddeforbruk per kunde.. Vi tror den viktigste forbruksvaren i fremtiden verken er kaffe, sukker eller sko, men datakapasitet. Med fiber fra Altibox er  det bare å glede seg.